menu

Családireceptkönyv.hu

Erdőkerülő vadpörkölt


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 kg vadhús (szarvas, vaddisznó)
4 fej vöröshagyma
zsír
1 fej fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
3 db babérlevél
őrölt köménymag
só, bors, pirospaprika
majoránna, szemes bors
5-6 szem szegfűbors
2 dl vörösbor
2-3 evk áfonyalekvár
1 marék szárított erdei gomba (vargánya)
víz

Elkészítés:


A húst (ha van rá idő) 1 napig páclében pácolom, majd kiveszem és kockákra vágom.
A hagymát felaprítom, a zsírban megpárolom, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és pörköltalapot készítek belőle. A beáztatott agyag edénybe teszem az alapot, ráteszem a húst, a fűszereket, a felaprított fokhagymát, beleteszem a lekvárt, a beáztatott és kinyomkodott gombát, beleöntöm a bort és annyi vizet öntök rá, ami éppen ellepi. A lefedett cserépedényt a kemencébe teszem és kb 2-2,5 óra alatt készre főzöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


A főzési idő nekem most ennyi volt, megpuhult, a levét elfőtte,
finom szaftos pörköltet kaptam, mikor kivettem.
Lehet rövidebb és hosszabb is a főzési idő, ez a kemencétől és a befűtéstől is függhet.

Erdőkerülő vadpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyúl gyöngyhagymával
Nyúl gyöngyhagymával

Melegítsük elő a sütőt. Sózzuk, borsozzuk a nyulat. Tűzálló edényben melegítsük fel az olajat, a nyulat süssük elő. Amikor a minden húst szép pirosra sütöttünk v...

Elkészítési idő: 1.5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomos nyúlragu
Paradicsomos nyúlragu

A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne, majd egy tepsibe tesszük. A hagymát ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Richard
Asdfsdafsa
Asdfsdafsa

Dfadsf

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: undefined
share
Avatar Házinyúlérmék citromos krémmártásban
Házinyúlérmék citromos krémmártásban

1. A nyúlgerincet kicsontozzuk, lehártyázzuk, majd a húst kissé ferdén fölszeleteljük, gyengén kiverjük. Ha a gerinc kisebb, a hús nem elég, akkor a felsőcombokat is kicsontozzuk é...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk