A tésztához
55 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
25 dkg sertészsír
2 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
3 db tojássárgája
3 dl tejföl (20%-os)
A felületre
1 db tojásfehérje
15 dkg trappista sajt (reszelt)
3 csapott evőkanál köménymag - egész
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük,a hagymát apróra vágjuk és együtt puhára főzzük őket a húslében.Amikor megfőttek,félrehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük.Hozzáöntjük a tejszínt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágóde...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű