50 dkg gomba, 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, 2 kicsumázott zöldpaprika (aki szereti, az tehet bele erőspaprikát is), 2 paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, negyed mokkáskanál őrölt bors, majoranna, étolaj, 25 dkg rizs.
:
A gombát megtisztítjuk és földaraboljuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a gombát, és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, beleszórjuk a rizst, felöltjük a rizshez képest háromszoros térfogatú forró vízzel, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. (Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is.)Mikor a rizs megpuhult, ha kell, még után sózzuk és borsozzuk.
1. A zöldségeket pucoljuk meg és kockázzuk fel. 2. Tegyük a felkockázott zöldségeket egy lábasnyi sós vízbe, majd főzzük őket puhára. 3. Amikor kész, szűrőkanállal szedjük ki a...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűReszeljük le a burgonyákat, majd tegyük bele egy kivajazott tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg, és a fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe tegyünk bele némi olvasztott vajat, majd ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikázd vagy vágd hosszanti lapokra a cukkinit. Panírozd (zabliszt – tojás – zabpehely) és forró olívaolajban süsd ki. A végén csöpögtesd le. Én a tojásba teszem a sót, de sózhat...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes