2 dkg szárított fűszergomba ( sötét trombitagomba)
20 dkg kelbimbó
2 db sárgarépa
40 dkg száraztészta ( tetszés szerint akár csavart, fodros metélt)
10 dkg csirkemell vagy pulykamell
1 db tojás
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
10 dkg sajt
Olaj, vaj, zsemlemorzsa, só, borsikafű, kakukkfű
Párolóedényben az előre beáztatott gombát, a megtisztított és karikára vágott sárgarépát és a kelbimbót megpároljuk.
A csirkemellet a hagymán megpároljuk, majd kissé lepirítjuk. A tésztát kifőzzük.
Egy üvegtálat kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk. Tésztával kezdjük a tál megrakását, majd a zöldségek és a gomba, ismét tészta és addig folytatjuk, míg a végén a tetejére tészta kerül.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, kicsit sózzuk, borsózzuk, kakukkfüvezzük és a tészta tetejére öntjük. Végül reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
1. Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze, és adjuk hozzá a 2-2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a sz...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit nem karikára, hanem kockára vágjuk, és a feleresztés után kolbászt is karikázhatunk bele; egyébként az elkészítése teljesen azonos a slambucéval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben tedd fel főni. A paradicsomokat hámozd meg, pár szemet szeletelj fel. A fokhagymát törd át, és a feldarabolt paradicsommal, a sűrített paradicsommal, az olívao...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű