1 adag nokedli
1 doboz spenótkrém (fagyasztott)
1 ek olaj
3-4 ek tej vagy tejszín
2 tojás
A spenótot melegítsük meg egy kisebb edényben, adjunk hozzá annyi tejet (esetleg tejszínt), hogy eléggé folyékony legyen (ez itt nem árt, mert így lesz tökéletes a nokedli mellé). Fűszerezzük ízlés szerint.
Egy sütőálló serpenyőben hevítsük meg az olajat, adjuk hozzá a nokedlit, melegítsük át kissé. Öntsük rá a spenótot. Egy kanál segítségével készítsünk két mélyedést a spenótos nokedlibe. Ezekbe üssünk óvatosan egy-egy tojást.
Tegyük a serpenyőt 180 fokos sütőbe, kb. 30 percre. Ha elkészült (azaz a tojás megsült), vegyük ki a sütőből (vigyázat, a serpenyő nyele forró) és tálaljuk az ételt azonnal.
Aki gazdagabban szeretné, megszórhatja a spenótot reszelt sajttal (de a tojást ne fedjük be).
Az egész étel elkészíthető sütő nélkül is. A nokedlit keverjük és melegítsük össze a spenóttal, süssünk hozzá külön serpenyőben 2 db tükörtojást. Így le is rövidíthető az étel elkészítési ideje
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsok és a citrom héját zöldséghámozóval vékonyan lehántjuk, és gyufaszál vastagságúra felvágjuk. A gyümölcsök húsát megtisztítjuk a hártyáktól és belső fehér héjtól (ettől k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegpucoltam és kimagoztam az almákat, ezek után lereszeltem, de ha homogénebb eredményt szeretnénk, akkor nyugodtan lehet robotgépben pürésíteni. Egy nagy kerámiatálba tettem az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat áztasd be a tejbe pár órára. Ha eleget ázott, pirítsd meg olajon, ha elkészült, tedd félre hűlni. Ezután kockázd fel a hagymát, és törd össze a fokhagymát, majd olajon pirí...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű