menu

Családireceptkönyv.hu

Húspogácsa - krumplival


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 marék apróra vágott friss petrezselyem
2 marék apróra vágott snidling
1 egész tojás
1 db zsemle beáztatva, alaposan kinyomkodva
1 gerezd fokhagyma, szintén nagyon apróra vágva
1 fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
½ kg sovány darált marhahús
½ marék apróra vágott friss kakukkfű
ízlés szerint só és bors
1 kg megpucolt, vastag szeletekre vágott burgonya
olívaolaj

Elkészítés:


A húspogácsa ebben az esetben majdnem úgy készül, mint a magyar fasírt, csak egy kicsit más a fűszerezése, más az ízvilága. A húst, a zöldségeket, a zsömlét, a fűszereket, a tojást egy nagyobb tányérba rakom, és kézzel alaposan összedolgozom az egész masszát. Megkóstolom, sóval és borssal ízesítem. Harapható gombócokat formázok a keverékből, és tenyérrel összenyomom őket. Egy tányérra pakolom, konyharuhával letakarom, és a hűtőbe teszem, amíg elkészítem a krumplit. A krumplit egy lábasba, hideg vízbe rakom, megsózom, és fedő alatt egyszer felforralom. Leszűröm a krumplit (szárazra), és a sütőt felmelegítem 250 fokra. A krumplit belerakom egy tepsibe, gazdagon meglocsolom olívaolajjal, és beteszem a forró sütőbe. Amíg a krumpli sül, addig lábasban, forró olívaolajban a húspogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütöm. A krumplinak elég 25-30 perc, hogy kellemesen megpiruljon, kivehetjük a sütőből.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bélszín rozmaringkéregben portói mártással
Bélszín rozmaringkéregben portói mártással

1. Sózzuk be a húst, majd tegyük a hűtőbe 4-24 órás időtartamra. 30 perccel sütés előtt vegyük ki a hűtőből. 2. Melegítsük elő a sütőt 205 Celsius fokra. Keverjük össze a gombát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadasmarha
Vadasmarha

Elkészítés: A vékonyra szeletelt húsok mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük az össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhapörkölt recept
Marhapörkölt recept

A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk, majd edénybe téve fűszerezzük: sóval, chilivel, kakukkfűvel, rozmaringgal, és állni hagyjuk, míg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges húsgolyók a sütőből
Zöldséges húsgolyók a sütőből

Egy nagy tálba reszeljük le először a cukkinit, sózzuk be, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Nyomkodjuk át pár perc elteltével, így a felesleges lé távozik belőle. Ekkor reszeljük h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk