- 5 dkg vaj
- liszt
- 1,2 l víz
- ételízesítő, só és kapor
Galuska:
- 1 tojás, liszt, só, víz, kapor
Rántás:
- 1 pohár tejföl, 1 tojás
Vajas rátást készítünk, 5 dkg vajjal és liszttel, majd felengedjünk 1,2 l vízzel, ételízesítővel, sóval és kaporral ízesítjük.
Galuskát keverünk, majd bele szaggatjuk a levesbe. Majd a tojásos tejföllel ízesítjük.
A hagymát karikára vágom, az olajban megpárolom,hozzáadom az apróra vágott répát,paprikát, ezalatt a krumplit meghámozom és felkockázom. Hozzáadom a zöldségekhez, és felöntöm anny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk és karikára vágjuk. Kevés zsiradékon átfuttatjuk a felkarikázott zöldségeket és a zöldborsót. Megkavarjuk, picit megpirítjuk, a tűzről lehúzzuk, majd pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCarnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de apa rece si asezam...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElsőként megmossuk megpucoljuk és kibelezzük a sütőtököt. Kb. 10 dkg-ot szép kicsi kockákra vágunk. Ez lesz a levesbetét. A maradékot szintén felszeleteljük és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű