menu

Családireceptkönyv.hu

Fonott fahéj koszorú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta :
2 csésze liszt
1/2 teáskanál só
1/2 csésze langyos tej
6 Oz friss élesztő, vagy 1 boríték aktív száraz élesztő
1/8 csésze olvasztott vaj
1 tojás sárgája
1 evőkanál cukor

Töltelék:
1/4 csésze lágy vaj
4-5 evőkanál cukor
3 teáskanál fahéj

Elkészítés:


Keverjük össze az élesztőt és a cukrot a langyos tejjel és hagyjuk, hogy üljön egy pár percig, míg az élesztő buborékok, és habok fel.
Adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a lisztet és a sót, majd összegyúrjuk a tésztát és alakja egy labdát.
Tegyük a tésztát egy nagy, olajozott tálba, majd fedjük le és helyezzük egy meleg hely, és hagyjuk, amíg kétszeresére emelkedik méretű (kb. 1 óra).
Melegítsük elő a sütőt 400 fok Fahrenheit. Por a munkafelület liszttel, és a roll a tésztát ki vastagsága 1 cm.
Spread az olvasztott vajat minden a tészta, majd megszórjuk a fahéjjal és cukorral keveréket.
Húzd fel a tésztát, és egy késsel, vágja a belépés fele olyan hosszú, bölcs.
Twist a két fél együtt, miközben a nyitott rétegek kitéve, mint leírt fénykép tutorial. Adj egy kerek, majd tegyük egy tepsibe (vajas vagy borított cookie sheet).
Tetejére a maradék vajat, és megszórjuk cukorral és fahéjjal keveréket. Süssük 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna.
Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 350 fok 5-10 perc megállítani ég. Top porcukorral kevert vízzel, ha azt szeretné, csak megszórjuk cukorral, vagy enni, mint ez.

Fonott fahéj koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Darálós keksz
Darálós keksz

Mindent alaposan összegyúrunk és becsomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap kipapirozott tepsire helyezzük a formán át kinyomott rudacskákat,ha ez nincs,akkor a keksz kiszúró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anna Gazsi
churros
churros

A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót és az édesítőt és addig kavarjuk fakanállal, míg már elválik a lábas falától, és kezd az alja odasülni. Ekkor habverőre váltunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alap kelttészta
Alap kelttészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mozart golyó
Mozart golyó

Először a darált mandulával összekeverjük a porcukrot. Majd hozzáadjuk a tojást és a citrom reszelt héját és levét, és alaposan összedolgozzuk egy masszává. Három részre osztjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk