2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
4 evőkanál barna cukor
1 dl sör (barna)
1 dl savas gyümölcslé (narancs, ananász, vagy alma)
2 evő kanál worcesterchire szósz
5 dl ketchup
1 evőkanál apróra vágott chili vagy Erős Pista (ha csípősre szeretnénk)
2 kiskanál füstös fűszer keverék, ha füstösebb mártást szeretnénk
Kólás verzióhoz 2 dl Coca Cola
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk minden alapanyagot. Nagyon lassú tűzőn kb 45 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.
A kólás verziót választjuk csak főzzük bele a kólát a mártásba.
Tipp:
Sült húsokhoz önálló mártásként és pácolásra alkalmas. A pácban minimum 1 napot, max 4 napot állhat hús.
Ha nem faszenes grillen sütjük. Fólia alatt sütjük a húsokat, ha megpuhultak, akkor grill fokozaton szép pirosra sütjük a tepsiben
Félidőben érdemes a maradék páccal átkenni a húsokat.
Tördeljük bele a csokoládét egy edénybe. Folyamatos keverés mellett forraljuk össze a tejet, a habtejszínt, a vajat és a cukrot. Öntsük a csokoládéra, hagyjuk állni 1-2 percig, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk. Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűreszelt almát megfőzzük 3l! Vízben, majd kihűtjük. A pudingot a kétféle cukorral elkeverjük és az almához adjuk és felforraljuk. A forrástól számítva 5 percig főzzük, folyamatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű