2 kg paradicsom
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
1 kis fej zeller
1 nagyobb fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 zöld paprika (lehet kápia is)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
babérlevél összemorzsolva vagy darálva
rozmaring ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
cukor ízlés szerint
A paradicsomot ledarálom, felfőzöm.
Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm.
Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szerint a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ.
Kb fél óráig főzöm, aztán tiszta üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére és száraz dunsztba teszem.
Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt és készre főzöm a húst benne.
A hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. 2. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. 3. Hozzáadjuk a sót, fahéjat, cukrot és citromlevet, feltessz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk. Az almalevet, a cukrot és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan keverjük össze. Ha a kapott végtermék túl sűrű, akkor egy kis tejjel lehet hígítani. Így, ízlés szerinti állagot tudunk elérni. Arra viszont figyeljünk, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű