1,5 kg befőző paradicsom
4 fej nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
0,5 mokkáskanál kakukkfű
3 mokkáskanál konyhasó
5 kisebb babérlevél
A paradicsomokat passzírozón átnyomuk, így megszabadulnk a magoktól és a héjtól.
A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a fűszerekkel együtt egy lábasban takarék lángon jól összefőzzük kb 2 óra alatt.
Ha készen van, vegyük ki a babérleveleket a szószból, majd forrón töltsük előzőleg alaposan kimosott üvegekbe, zárjuk le és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A birsalmát meghámozzuk, megmossuk, magházát eltávolítjuk és egyforma nagyságú kis kockákra vágjuk. Enyhén sós, cukros vízben puhára főzzük. Közben a lisztet elkeverjük a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát felszeleteljük, és egy extra forró serpenyőben kb. 5 perc alatt előpirítjuk az olajon. A sajtot lereszeljük, a sonkát tetszőlegesen felvágjuk. Enyhén lisztezett felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk. Az almalevet, a cukrot és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű