menu

Családireceptkönyv.hu

Villámgyors tejszínes gombamártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg gomba
fél fej vöröshagyma
5 dkg liszt
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
4 dl alaplé (ha nincs akkor 4 dl víz + leveskocka)
kevés olaj
Petrezselyem, majoránna

Elkészítés:


A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk.

Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem zölddel, majd felöntjük az alaplével.

Egy nagyon picit forraljuk, majd a főzőtejszínnel és a liszttel besűrítjük.

Villámgyors tejszínes gombamártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi paradicsomszósz
Házi paradicsomszósz

Olívaolajon kíméletesen átsütjük a fokhagymát a reszelt citromhéjjal, a szárított fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a hagymát és együtt kíméletesen tovább dinszteljük Elkeverjük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Muzsdéjvariációk
Muzsdéjvariációk

1. Muzsdéjalap. Az áttört fokhagymát elkeverjük sóval, majd cseppenként, mint a majonézhez, 2-3 evőkanál olajat kavarunk bele. Néhány perc alatt a majonézhez hasonló állagú massza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Eperszirup
Eperszirup

Az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük (annyival, ami ellepi), majd forrástól számított 20 percig főzzük. Főzés közben a tetején hab keletk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Almaszósz
Almaszósz

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd közel egyforma darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, gyömbér, só)...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk