- olaj
- borsó
- liszt
- só, cukor
- friss petrezselyem
Kevés olajon puhára pároljuk a borsót (konzerv), majd kevés liszttel meghintjük. Felengedjük a konzerv borsó levével, majd hozzáöntünk vizet, és tejet - tetszés szerint. Addig kevergetjük, amíg főzelék sűrűségű nem lesz az egész. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd a legvégén megszórjuk friss petrezselyemmel.
1. Előkészítjük a hozzávalókat: a kolbászt karikára, majd félbevágjuk, a káposztát apró csíkokra metéljük, a krumplikat negyedbe, majd szeletekre szabdaljuk. 2. A kolbászt nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 fej hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, majd 2 ek. olajon pirítani kezdjük. Amikor üvegessé vált, kevés vízzel felöntjük, kicsit pároljuk. Ha a vizet elfőtte, mehetnek be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. A bu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk, a középső magos részét kivágjuk, nem dobjuk ki, félretesszük. A tök húsát legyaluljuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A félret...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű