menu

Családireceptkönyv.hu

Pontyszelet szezámmagos bundában langyos krumplisalá


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1l étolaj
4pontyszelet,
30dkg zsemlemorzsa
30dkgliszt 10dkg szezámmag
3tojás

KÖRET :

60dkg krumpli
4 tojás
3fej sonkahagyma

bors
ételízesítő
pici ecet

Elkészítés:


A halszeleteket gyengén lesózom, kicsit állni hagyom,hogy a só átjárja.
A zsemlemorzsába szezámmagot beleteszem és szokásos módon a halszeleteket, liszbe,tojásba és a szezámmagos zsemlemorzsába megforgatom, majd bő olajba aranybarnára sütöm .

KÖRET :

A burgonyát egészben, sós vízben megfőzöm.
A tojásokat keményre főzöm.
A megfőtt kruplit karikára vágom -majd a tojásokat is belekarikázom a krumpli közé.
A lilahagymát is hosszúkásra vágom és ezt is hozzá adom, - mindezeket ízlés szerint sóval,borssal,ételízesítővel, ecettel ízesítem, tojáskarikákkal és hagymakarikával díszítem.
1 dl étolajat öntök a krumplisalátába és mindezekkel jól összekeverem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Halászlé
Halászlé

A ponty fejét, uszonyait, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük, beirdaljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. A haltejjel, ikrával együt besózzuk. A kiesett részeket, csontokat 2 l vízben...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Korhely halászlé
Korhely halászlé

A filézett halat felkockázzuk ,a hal sűrítménnyel együtt oda rakjuk főni a fűszerekkel ízesítjük,citrom levet adunk hozzá,ha felfőtt és a halunk is megpuhult a tejföllel elkeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

Zsíron vagy olajon megdinsztelem az apróra vágyott vöröshagymát, majd félrehúzom, pirospaprikázom, átkeverem, kicsit felöntöm, fűszerezem. Hozzáadom a negyedbe vágott paradicsomot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös tonhal
Tejfölös tonhal

A halszeleteket megsózzuk és fehér borssal meghintjük. Lisztbe forgatva, forró olajba téve szép pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajba öntjük a tejfölt, meghintjük vágott p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk