500 g borsó
5 db virsli
3 evőkanál olaj
1 evőkanál zöldpetrezselyem
ízlés szerint ételízesítő
1 pörköltszaft kocka
1 liter víz
A sűrítéshez:
3 evőkanál rozsliszt
2 dl víz
2 dl tejföl
A lábosba az olajon megfuttatom a borsót, majd hozzáteszem a karikára vágott virsliket azt is megfuttatom.
Hozzáadom a vizet a fűszereket és készre párolom.
Ha megfőtt a borsó behabarom a főzeléket. A vízben kikeverem csomómentesre a lisztet, és utána rakom bele a tejfölt, azzal is simára keverem.
Majd folytonos keverés mellett besűrítem a főzeléket vele. Összeforralom, és már lehet fogyasztani, finom puha kenyérrel.
1: Hámozzuk meg a répát, és aprítsuk kisebb hasábokra. Egy kis zsiradékon dinszteljük meg, majd öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a fűszereket, a koriander kivételével. 2: Amikor a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát, hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és az olajon a szalonnával kezdve, sorban egymás után megsütjük. Hozzáadjuk az előző este beáztatott sárgaborsót. Megszórjuk a p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fedő nélküli edényben az olajon megdinszteljük a hagymát majd rátesszük a mirelit borsót és ezzel együtt pároljuk egy kicsit. Hozzáadjuk fűszereket, és a vizet. Beletesszük a hab...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát szálasra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a liszttel rántást csinálunk belőle, kis pirospaprikát is hozzáadunk. Felengedjük vízzel, apránként, hogy ne legyen csomós. R...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű