500 g borsó
5 db virsli
3 evőkanál olaj
1 evőkanál zöldpetrezselyem
ízlés szerint ételízesítő
1 pörköltszaft kocka
1 liter víz
A sűrítéshez:
3 evőkanál rozsliszt
2 dl víz
2 dl tejföl
A lábosba az olajon megfuttatom a borsót, majd hozzáteszem a karikára vágott virsliket azt is megfuttatom.
Hozzáadom a vizet a fűszereket és készre párolom.
Ha megfőtt a borsó behabarom a főzeléket. A vízben kikeverem csomómentesre a lisztet, és utána rakom bele a tejfölt, azzal is simára keverem.
Majd folytonos keverés mellett besűrítem a főzeléket vele. Összeforralom, és már lehet fogyasztani, finom puha kenyérrel.
A legkevésbé gyakorolt, de a legfinomabb és legegészségesebb sűrítési fajta, amikor a főzeléket a saját alapját képező zöldségfajtájával sűrítjük. Ennek módja, hogy a készül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítottam a hagymát és a kaprot. A gyalult tököt besóztam és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3 részét megpirítottam a hagymával egy kevés olajon? Már itt teszünk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn gyalult mirelit tököt használok, kényelmes mert nincs vele munka. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk. Az olajat felf...
Elkészítési idő: 30 per Nehézség: Nehéz1. A zöldborsót sós vízben feltesszük főni. 2. Amikor megfőtt, elkészítjük a rántást. Forró olajhoz adunk 3 evőkanál lisztet, és 1-2 perig kevergetjük. 3. Felöntjük 1 dl hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű