-16 g kesudió
-11g kókuszreszelék
-1190 ml (kb) víz
-21 g rizs
- pár szem mazsola ( elhagyható)
A száraz alapanyagokat levesfőző gépbe tesszük, max jelzésig megtöltjük vízzel, és krémleves programon elindítjuk a gépet. Amikor lejár a program, magtej szűrővel egy üvegbe szűrjük. Megvárjuk, hogy kihüljön, és a hűtőbe tesszük.
Nagyon szépen habosodik.
A kávé nagyon jó vele egy kis rumaroma hozzáadásával.
A szŰrlemény mehet sütibe, vagy zabkásába, nem érdemes kidobni.
Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le (kisgyerekeknek mindig mossuk meg enyhén). Keverjük össze 6 l vízzel, tegyünk bele 5 db karikára vágott cit...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz epret hagyjuk kiengedni és turmixgépben pépesítjük. Az epres turmixhoz keverjük a citrom és narancslevet, majd hozzáadjuk a joghurtot és a tejet is. A cukorral, vagy az édesítős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet feltesszük forrni, és beleteszünk minden hozzávalót a citruslevek és a méz kivételével. Gyöngyözve 5-7 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Amikor egy kicsit lehűlt, úgy...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA mandulás horchata (ejtsd: orcsátá) egyfajta mandulatej, amit Spanyolországban általában nyáron, frissítőként fogyasztanak. Én télen csináltam, és most is nagyon jól esett. Talán...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű