2 dl étolaj
2 ek. cukor
2 ek. mustár
2 kk. só
2 tojás sárgája
4 dl tejföl
A tejet felforraljuk, és amikor elérte a forráspontot, félretesszük. Egy kis lábosban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat. Amint felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük....
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűKézi mixer habverővel egy tálban kikeverjük a vajkészítményt kb. 3 perc alatt. A céklát apróra kockázzuk, a feta sajtot darabosra morzsoljuk. A megmosott és lerázott kakukkfű lecsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 ek felhevített vajon futtassuk meg az apróra vágott metélőhagymát, sózzuk, pici fehér borssal ízesítsük, öntsük fel a tejszínnel, és forraljuk be mártás sűrűségűre.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézReszeljük le a meghámozott uborkát a reszelő nagy lyukú felén. Majd sózzuk be és várjunk kb. 10 percet. Ekkor jól csavarjuk ki belőle a fölösleges nedvességet. 2. lépés 2. lép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű