1 kg savanyú káposzta
20 dkg rizs
50 dkg darált sertéshús
20 dkg szalonna
1 vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
friss kapor
só, bors
olaj
A káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A rizst sós vízben megfőzzük. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, megpároljuk. Majd a húst is hozzákeverjük, fűszerezzük és lassú tűzön készre pároljuk a ragut. Vizet csak akkor öntsünk alá, ha a paradicsom nem enged elég levet és tartunk tőle, hogy odaég. A káposztához keverjük a felaprított kaprot és a felét kiolajozott, hőálló edénybe simítjuk, ráhalmozzuk a rizst. Eloszlatjuk rajta a ragut, majd befedjük a maradék káposztával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.
Finom, laktató és szinte magától elkészül, ennél jobb recept nincs is!
Az egész csirkecombokat megmossuk, majd kettőbe vágjuk és egy kicsit beirdaljuk, hogy a szósz jobban átjárja a csirkét. A ketchupot, a mézet és a szárnyas fűszerkeveréket összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjukban főzzük puhára, aztán pucoljuk meg őket, és krumplitörővel vagy reszelővel törjük/reszeljük le. Hagyjuk kihűlni, majd törjünk rá egy tojást, sózzuk és borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKezdjük a szalonnával. Egy sütőpapírral fedett tepsire fektetjük őket és 200 fokon megpirítjuk őket pár perc alatt. Ne legyenek teljesen ropogósak, olyan félig sültnek kellene le...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes