menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges tócsni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg cukkini
20 dkg sárgarépa
20 dkg burgonya
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
2 tojás

őrölt bors
1 marék petrezselyemzöld
1 marék metélőhagyma
kb. 5 dkg liszt
1 dl olaj

Elkészítés:


A megtisztított zöldségeket nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanál sóval megszórjuk, majd 1/2 órát állni hagyjuk.
A zöldségeket sűrű szövésű szitába rakjuk, és jól kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb levük maradjon.
Műanyag tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zöld fűszereket, ízesítjük őrölt borssal, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Az olajat serpenyőben felhevítjük, a masszából néhány adagnyit – egymáshoz nem túl közel – belehelyezünk, és kanál segítségével kb. 8 cm-es pogácsákat alakítunk belőlük.
Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Sült húsok mellé köretként vagy kevés tejföllel meglocsolva önálló fogásként is tálalhatjuk.

Zöldséges tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemellbe tekert spárga rakottasan
Csirkemellbe tekert spárga rakottasan

A spárgát burgonyahámozóval megtisztítjuk, a szár aljából annyit törünk le, hogy már ne legyen fás, majd meghámozzuk a burgonyát is. A spárgát picit sós, cukros és citromos vízben...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott kel
Rakott kel

A kelkáposztát megtisztítom, negyedelem, kivágom a torzsáját és enyhén sós vízben megfőzöm. A rizst 1 ek olajon megfuttatom, dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm, sózom és meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd tisztítás után krumplinyomón áttörjük. Ha picit hűlt, összedolgozzuk a liszttel, sóval, tojással, darával. Fél órát állni hagyjuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 BELGA RAKOTT CSIRKE
BELGA RAKOTT CSIRKE

Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden anyagot nyersen teszünk az edénybe, légmentesen lezárjuk, így az ízek, aromák megmaradnak és különlegesen jó ízű ételt nyerünk. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk