2 kg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
1 marék bazsalikom,
1 marék petrezselyem,
só,
bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk.szalicil vagy nátriumbenzonát.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük.
A bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón. Hozzáadjuk a paradicsomhoz, végül sóval borssal ízesítjük. Tűzről levéve hozáadjuk a szalicilt.
Üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük. ( párnák között hagyjuk kihűlni.)
Nagyon finom spagettire egy kis gombával megbolondítva, sajttal a tetején.
1. Tedd a cseresznyét és az édesítőt egy lábasba. 2. Közepes lángon, folyamatosan kavargatva főzd 5 percig. Közben a fakanállalfinoman nyomd szét a cseresznye szemeket. 3. Vedd le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy finom lecsónál nincs is jobb a nyári hónapokban, de bizony célszerű télire is eltenni belőle néhány üveggel. Most egy tartósítószer-mentes változatot teszünk közzé....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kg feldarabolt gyümölcshöz hozzáadunk 1 kg cukrot, 1 evőkanál citromsavat és 1 liter vizet. Ezt turmixgéppel pürésítjük, majd felforraljuk. Ha jól megrotyogtattuk, hozzáadunk 7 l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegeket alaposan elmosni a fedelekkel együtt, és tiszta konyharuhán lecsepegtetni.Egy tepsibe vizet önteni bele állítani az üvegeket. A kész paradicsomlevet , tölcséren át me...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz