Édesburgonya
2 közepes tojás
Kókuszzsír/Olívaolaj
Só, bors
Teljes kiőrlésű liszt
A hozzávalókat mérd egy edénybe dolgozd egyneművé. 15-20 percet pihentesd.
Liszttel szórt nyújtófelületen sodorj rudat a tészta negyedéből, majd vágj belőle 1,5 cm hosszú darabokat. Tetszőleges formára alakítsd. A formázás befejeztével hagyd a kész golyókat szikkadni.
Egy edényben forralj fel 2 l vizet, sózd bőségesen. Mikor felforrt, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön. Egyszerre maximum egy maréknyi tésztát dobj a vízbe.
Amikor felúsznak a víz tetejére, még 1-2 percig hagyd főni, majd egy szűrő segítségével szedd őket felhevített zsiradékba és pirítsd aranysárgára.
Különböző szószokkal, mártásokkal variálható.
A lisztet a margarinnal gyors mozdulatokkal összekeverjük,hozzáadjuk a sót és a vizet alaposan összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Kisodorjuk folp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgnocchi elkészítése A burgonyát héjában, enyhén sós vízben nagyjából fél óra alatt puhára főzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomó segítségével egy nagy keverőtálba törjük....
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesRakd a vajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, és olvaszd fel. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd addig, amíg illatozni és színesedni nem kezd. Ez körülbelül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: Könnyű