menu

Családireceptkönyv.hu

18db kifli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg liszt,
3 dl tej
1 evőkanál cukor
4 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só (ízlés szerint)
1 egész tojás
3 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk. Mikor alaposan kidolgoztuk, meglisztezzük a tetejét a tésztának, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő gombócot készítünk belőle. A gombócokat egyenként kb. 3-4 mm vékony kerek lappá nyújtjuk és 6 részre felvágjuk. A szélesebb részénél a tésztának, szorosan feltekerjük, és kifli formára igazítjuk a péksüteményt.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket, tejjel vékonyan megkenjük a tetejüket, majd ízlés szerint, durva szemű sóval, és/vagy köménymaggal megszórjuk. Letakarva, még fél órát kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 165-170 C-on, pirosra sütjük a kifliket.
Jó étvágyat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Pizzatészta kenyérsütőgépben
Pizzatészta kenyérsütőgépben

A hozzávalókat beletesszük a kenyérsütőgépbe, majd a tésztaprogramot (1:50 perc) kell elindítani. Amikor kész a sütőt begyújtsuk. Kivesszük a tésztát, kinyújtjuk, megkenjük pizza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kolbászos csónakok
Kolbászos csónakok

1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. 2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. 3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. 4. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza tészta
Pizza tészta

A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé össz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

1. A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük. 2. A szezámolajat majdnem füstölésig forrósítjuk a wokban, majd hozzáadjuk a fokhagymát 1 percig pirítjuk ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk