1/2 kg liszt,
3 dl tej
1 evőkanál cukor
4 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só (ízlés szerint)
1 egész tojás
3 dkg friss élesztő
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk. Mikor alaposan kidolgoztuk, meglisztezzük a tetejét a tésztának, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő gombócot készítünk belőle. A gombócokat egyenként kb. 3-4 mm vékony kerek lappá nyújtjuk és 6 részre felvágjuk. A szélesebb részénél a tésztának, szorosan feltekerjük, és kifli formára igazítjuk a péksüteményt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket, tejjel vékonyan megkenjük a tetejüket, majd ízlés szerint, durva szemű sóval, és/vagy köménymaggal megszórjuk. Letakarva, még fél órát kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 165-170 C-on, pirosra sütjük a kifliket.
Jó étvágyat
A hozzávalókat beletesszük a kenyérsütőgépbe, majd a tésztaprogramot (1:50 perc) kell elindítani. Amikor kész a sütőt begyújtsuk. Kivesszük a tésztát, kinyújtjuk, megkenjük pizza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. 2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. 3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. 4. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé össz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük. 2. A szezámolajat majdnem füstölésig forrósítjuk a wokban, majd hozzáadjuk a fokhagymát 1 percig pirítjuk ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű