60 kg meggyből --->
11 üveg fejtett meggy
8 l meggyszörp
14 üveg meggyes-málnás lekvár
10 kg fagyasztott meggy
Az áfonyát válogasd ki, mosd meg, és szűrőn csepegtesd le. Rakd egy nagy, zománcos edénybe, szórd meg cukorral, és lefedve hagyd állni egy éjszakán át. Másnap facsard hozzá a citro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBarackokat mossuk meg, vágjuk ki a hibát a húsából, héjából és szedjük ki a magot. A kapott megtisztított halmot pürésítsük le (késes aprító, botmixer, daráló...). Tegyünk 9 lite...
Elkészítési idő: 4,5-5 óra Nehézség: KönnyűA narancsokat és a grépfrútot megpucoljuk, gerezdjeire szedjük, és elkezdjük "kifilézni". Ehhez a gerezdek hártyáját a belső él mentén végigvágjuk egy éles késsel, majd kétolda...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA bodza alaplé elkészítése (kb. 1 literhez) 20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes