40 dkg cukor
25 db bodzavirág
2 db citrom
3 db nagy alma
2 csomag vaníliás cukor
1,5 csomag dzsemfix 3:1
A jól kinyílt virágokat alaposan öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromok héját jól dörzsöld meg, majd karikázd fel. Rétegezd egy lábosba a bodzával együtt, önts rá öt deci vizet, és lefedve tedd egy éjszakára hűtőbe.
Másnap szűrd át gézen vagy kisebb lyukú szűrőn. Az almát mosd meg, pucold meg, reszeld le, és tedd a léhez. A dzsemfixet keverd össze néhány evőkanál cukorral, és azt is öntsd a bodzához.
Forrald össze, majd add hozzá a maradék cukrot és a vaníliát.
Kevergetve főzd még újraforrástól számítva 5 percig.
Az üvegeket sterilizáld, melegítsd fel, és töltsd meg forró lekvárral. Zárd le jól, és állítsd fejre öt percre.
A birsalmából a rosszat ki kell vágni és héjastól és magházastól fel kell tenni főzni. Annyi víz kell, hogy ellepje. Amikor megfőtt puhára, le kell szűrni, és kilógrammonként 80-10...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézgyümölcsöket alaposan megmosom és nagyon vékonyan meghámozom. 10 dekányit ebből a héjból finom csíkokká vágok, melyet 7, 5 deci vízzel és 30 deka cukorral fedő alatt 15 percig főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Az almát is felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A cukor felét is hozzá adjuk. Ha puhára főtt, botmixerrel p...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézA szilvát megmosom két soron, majd kimagozom.Ezután húsdarálón ledarálom.Vas lábosban főzöm.Ha kedved van egész nap keverni, akkor tedd a tűzhelyre, és kb.10-12 órán át keverve fő...
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: Könnyű