1 kg csirkeszárny, csirke felsőcomb vegyesen, bőrrel
4 tojás,
1dl tej,
egy evőkanál citromlé,
25 dkg liszt, csipet só, csipet oregano, szárított bazsalikom, zsálya, csili, majoranna, gyömbér, paprika, fehér bors.
15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg. összetört kukoricapehely, olaj a sütéshez.
Elkészítés: keverjük össze a tejet, tojást, citromlevet egy tálba, tegyük bele a csirkedarabokat, hagyjuk állni fél órát. Közben a száraz anyagokat jól keverjük össze egy másik tálban. Vegyük ki a csirkéket, majd duplán panírozzuk a tojásos és a száraz keverékkel. Szokásos módon süssük ki a rántott csirkéket bő, forró olajban, fedő alatt, majd fedő nélkül.
Jó étvágyat!
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm. Ezután mehet bele a gomba, a só...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyűa csirkemellet kisebb darabra vágtam besóztam majd kis zsebet csináltam és abba belenyomtam a sajt csíkot..bepaníroztam kisütöttem a krumplit megpucoltam uborka reszelőn leszeltem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit héjastól lereszeljük, úgyszintén a gombát is. Két csipetnyi sóval megszórjuk, néhány percig hagyjuk, majd kinyomjuk a folyadékot belőle. Ízesítjük borssal, kap...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű