- 30 g zabpehely
- 1 tk chia mag
- 0,5 dl tej
- víz
- fahéj (ízlés szerint)
- 150 g zöldalma
A zabpelyhet, chia magot, tejet és fahéjat egy lábasba tesszük, felöntjük ízlés szerint vízzel (kb1,5-2 dl). Elkezdjük főzni, amikor megfelelően megdagadt a zab, nem kemény, még viszonylag folyósra, hozzákeverjük a feldarabolt almát és elkeverjük. Egy tálba tesszük, a tetejére szelhetünk még almát.
Tipp: ha előre összefőzzük az almát a fahéjjal puhább lesz. Majd ehhez hozzá adjuk a többi összetevőt.
A zsemlék tetejét vékonyan levágjuk, mint egy kalapot. A belsejüket kiskanállal kivesszük. Előkészítjük a tölteléket: a sonkát vagy virslit apró kockákra vágjuk, a főtt tojást szi...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy turmixgépben alaposan összemixeljük a vizet, a et, a kesudiót, a vanília-esszenciát, a mézet és a kardamomot – a lehető leginkább egyneműnek kell lennie. Az így kapott keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyerek mindkét felét megvajazzuk, mindkét belső oldalát megszórjuk sajttal, az egyik oldalára fektetünk egy szelet sonkát, majd összecsukjuk őket. A tojásokat felverjük, és fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, mérjük ki az alapanyagokat. Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, a kakaóport, a chia magot és a sót. Öntsük rá a tejet, a vaníliát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű