2 kg alma
1 kg paradicsom
2 kg cukor
késhegynyi natrium benzoát
Felszeleteljük a kicsumázott almát meg a paradicsomot, és együtt megfőzve, szitán áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, és sűrűsödésig főzzük. Még forrón belekeverjük a tartósítót, üvegekbe töltjük, és azonnal lekötve, szárazgőzben tartjuk másnapig.
3 kg zöld rész levágása után 1-2 mm piros résszel héj...1 kg kr.cukor...összekavarva alaposan cukor elolvad...1 éjszaka áll...feltenni főzni...bele... 2 db citrom reszelt héj és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámoztam,lereszeltem. Feltettem főni egy nagy lábasban. Meghintettem fahéjjal,ráfacsartam a citrom levét. Közben kevergettem. A dzsemfixet a cukorral összekevertem....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA céklát, a sütőtököt és az eritritet tedd egy lábasba. 2.) A citrom- és narancslében keverd el a narancshéjat és a fűszereket, majd ezt is öntsd bele a lábasba. 3.) Mérsékelt lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbből 1-2 üvegnyi lekvárod lesz! Első lépés az üvegek tisztítása. Érdemes mosogatógépben magas hőfokon mosni, és hagyni időt a tökéletes kiszáradásra. Az epret lecsumázzuk és rúd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű