menu

Családireceptkönyv.hu

Alma-paradicsom lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg alma
1 kg paradicsom
2 kg cukor
késhegynyi natrium benzoát

Elkészítés:


Felszeleteljük a kicsumázott almát meg a para­dicsomot, és együtt megfőzve, szitán áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, és sűrűsödésig főzzük. Még forrón belekeverjük a tartósítót, üvegekbe töltjük, és azonnal lekötve, szárazgőzben tartjuk másnapig.

Alma-paradicsom lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Görögdinnyehéjből dzsem
Görögdinnyehéjből dzsem

3 kg zöld rész levágása után 1-2 mm piros résszel héj...1 kg kr.cukor...összekavarva alaposan cukor elolvad...1 éjszaka áll...feltenni főzni...bele... 2 db citrom reszelt héj és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMA RESZELVE  ÜVEGBEN
ALMA RESZELVE ÜVEGBEN

Az almát meghámoztam,lereszeltem. Feltettem főni egy nagy lábasban. Meghintettem fahéjjal,ráfacsartam a citrom levét. Közben kevergettem. A dzsemfixet a cukorral összekevertem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Grapefruitos céklalekvár
Grapefruitos céklalekvár

A céklát, a sütőtököt és az eritritet tedd egy lábasba. 2.) A citrom- és narancslében keverd el a narancshéjat és a fűszereket, majd ezt is öntsd bele a lábasba. 3.) Mérsékelt lá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Eperlekvár
Eperlekvár

Ebből 1-2 üvegnyi lekvárod lesz! Első lépés az üvegek tisztítása. Érdemes mosogatógépben magas hőfokon mosni, és hagyni időt a tökéletes kiszáradásra. Az epret lecsumázzuk és rúd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk