menu

Családireceptkönyv.hu

Házi Vegeta


Írta:

Elk. idő: kb 1 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
1/4 kg sárga(zöld) paprika
1/4 kg piros paprika
1-2 db erős paprika
1/2 kisebb karfiol
20 dkg zeller
10 dkg karalábé
2 paradicsom
1 fej fokhagyma
1 nagy fej hagyma
1/4 képoszta v. kelkáposzta
1 csomag petrezselyem zöldje
pár szál zeller zöld
jódozatlan só kilonként 20 dkg

Elkészítés:


Az edényt, amiben a Vegetát készítem, előre lemérem és feljegyzem a súlyát.

A hozzávalókat megtisztítom, felaprítom, külön-külön tálakban helyezem el őket. Ezután húsdarálón ledarálok (késes aprítóban is meg lehet oldani) minden hozzávalót egy nagy tálba, amit előzőleg lemértem. Amikor minden le van darálva, megmérem a masszát, a súlyából pedig levonom az edény súlyát.
Az így kapott súlyhoz arányosan adagolom a sót, minden kg-hoz 20 dkg-t. Alaposan elkeverem, majd üvegekbe töltöm és lezárom. Semmit nem kell vele csinálni, mehet a polcra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindenki a saját ízlése szerint adagolhatja a hozzávalókat, semmi kötöttség nincs.
A só kicsit soknak tűnik, de az tartósítja, így szükséges.
Az ételek ízesítésénél viszont figyelembe kell venni a készítmény sótartalmát.

Házi Vegeta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Fűszerkeverékek, gyorspácok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Satay szósz
Satay szósz

Mogyoró/Satayszósz 1. A mogyorószemeket szárazon megpirítjuk. 2. A chilipaprika zöld szárát (ha kevésbé csípősen szeretjük, a magjait is) eltávolítjuk. 3. Minden hozzávalót össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Texasi sertéshús pác
Texasi sertéshús pác

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Tikka Masala fűszerkeverék
Tikka Masala fűszerkeverék

A fűszereket összekeverem és felhasználásig jól záródó fűszertartóba teszem.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kínai fűszerkeverék
Kínai fűszerkeverék

1. A keleti konyha íz világa, amit bátran használhatunk különféle húsokhoz, zöldségekhez, de akár köretekhez. 2. A húsokhoz a sütés előtt használjuk, mint egy pácot, a zöldsége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk