2 kg érett málna
30 dkg cukor
15 gr pektin
1/2 citrom leve.
A gyümölcsöt alaposan megmostam és átválogattam, majd feltettem főni. Amikor felforrt, átpasszíroztam az egészet. Újra tűzre tettem , majd belekerült a cukorral elkevert pektin is. Még 5'-ig főztem és mentek a tiszta üvegekbe, Befőzőautomatában 80°-on 20 percig dunsztoltam.
A citromokat meleg vízzel, kefével alaposan lesikáljuk, végüket lenyisszantjuk, majd nagyon éles, rozsdamentes késsel héjastól vékonyra karikázzuk (ha nagyok, esetleg félbe is vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár. Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg c...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA sütőtököt megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Az almát is felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A cukor felét is hozzá adjuk. Ha puhára főtt, botmixerrel p...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 200 C fokosra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá a sárgabarackokat. Toljuk be a sütőbe 30 percre. Vegyük ki a sütőből, öntsük egy tálba. Botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű