1-1,5 kg cukor/ kg szőlő
Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá. Lassú tűzön hagyjuk forrni, amíg a szemek megpattantak és levet eresztettek, kb. 10 – 15 perc, mennyiségtől függ. Ezután sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, a levét is egyenletesen hozzáadva. A tiszta levet visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), a szőlőtől függően és 20 – 25 percig főzzük, azaz addig kell főzni, amíg egy kistányérra cseppentve megköt. Még forrón üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
1. 2 literes üvegnyi lekvárhoz elég, ha többet akarsz, szorozd meg a mennyiségeket! 2. Egy rúd vaníliából kapard ki a belét, tedd bele egy tálba. 3. Krumplinyomóval nyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz3 kg zöld rész levágása után 1-2 mm piros résszel héj...1 kg kr.cukor...összekavarva alaposan cukor elolvad...1 éjszaka áll...feltenni főzni...bele... 2 db citrom reszelt héj és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kicsumázzuk, a nagyobbakat negyedbe, a kisebbeket félbevágjuk. Az üstbe (fazékba) tesszük. Ráöntjük a tetejére a cukrot, lefedjük és éjszakára álln...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűCéklát hámozzuk, ,megfőzzük, ha kihűlt több adagban rudmixerrel pürésítjük,ha teszünk hozzá reszelt almát is akkor a céklával együtt mixeljük azt is , hozzáadva az apróra darabolt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű