70 dkg sertésdagadó,
só,
20 dkg gomba,
diónyi vaj,
3 zsemle,
víz,
2 tojás,
késhegynyi őrölt bors,
1 csokor petrezselyem,
2-3 ek olaj.
1. A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk, és állni hagyjuk.
2. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk.
3. A zsemléket hideg vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk.
4. A párolt gombával meg a tojásokkal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
5. A dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel vagy hurkapálcával összetűzzük.
6. Utána a húst olajjal megkenegetve tepsibe fektetjük, és középmeleg sütőben jó 1 óra alatt pirosra sütjük.
7. Tálalás előtt rövid ideig pihentetjük, csak ezután szeleteljük fel.
♥ A tölteléket előzetesen félig megpárolt sárgarépával vagy reszelt zellerrel is gazdagíthatjuk
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára. A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sajt szeletet,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával. A párizsit felkockázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd a fokhagymás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz ujjnyi vastag rövidkaraj szeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és két fóliaréteg között húskalapáccsal kb. a duplájára klopfoljuk. A tojásokat enyhén felverjük, beleszórjuk a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű