- 2 evőkanál bazsalikomlevél - friss
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál Dijoni mustár
- 1 db citrom leve
- 1 db lazac filé (250 g-os)
1. Először a friss bazsalikomleveleket mosd át és aprítsd fel. Aztán egy tálban keverd össze a majonézt a mustárral és a kifacsart citromlével.
2. Hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot is. A lazacfitére öntjük a keveréket úgy, hogy mindenütt befejje, majd 3 órára tegyük hűtőbe. Addig be lehet gyújtani a grillt.
3. A grillen magas hőfokon mindkét oldalát megsütjük. Oldalanként 4 perc az optimális sütési idő.
Párolt, vagy grillezett zöldségkörettel remek főétel!
Először a pisztrángokról konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd a bőrüket beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk,majd 3-3 szelet citromot, 3-3 szelet fokhagymát és fél csokor egész...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: KönnyűA halat aprítsuk fel. A paprikákat, póréhagymát is daraboljuk fel, tetszőlegesen. Vajon megpirítjuk a zöldségeket és ha már félig megpuhultak, rárakjuk a haldarabokat. Tovább pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz". Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjük a két...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Tűzálló tálban 4 dkg vajon üvegesre pirítjuk a felkarikázott vöröshagymát. 2. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig sütjük. 3. Egy tepsibe tesszük a hagymak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű