1kg Paradicsom
1kg Lecsó paprika
1kg Hagyma
1 fakanálnyi zsír (mindenképp zsír)
Késhegynyi Szalicil
Babérlevél 1-2 lehet, de nem kötelező
A zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és paprikát és a felkockázott paradicsomot.
Összefőzzükni, amíg puha nem lesz.
Üvegekbe töltjük, késhegynyi tartósítót teszünk rájuk, majd száraz dunsztban hűlésig betakarva tartjuk.
Az epret szétválogatjuk és a 3, 5 kg-nyi nagyobb szemekről leszedjük a zöld csumát és a hibás részeket kivágjuk. A kiválogatott kis szemeket feldolgozásig a hűtőbe félretesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4-5 marék virágot két liter vízbe áztatom egy napra, 2 karikára vágott citrommal. Másnap 2 kg cukorral felfőzöm, üvegbe töltöm. Aztán vagy száraz dunsztba, vagy autómata 90 fokon 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCitromokat karikázzuk fel, a virágokkal rétegezzük egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet. Egy éjszakát pihen hűvös helyen. Másnap nyomkodjuk ... és szűrjük le. Pucolt almá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű