menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsó télire


Írta:

Adag: 4 db 0,5 l-es
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg Paradicsom
1kg Lecsó paprika
1kg Hagyma
1 fakanálnyi zsír (mindenképp zsír)
Késhegynyi Szalicil
Babérlevél 1-2 lehet, de nem kötelező




Elkészítés:


A zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és paprikát és a felkockázott paradicsomot.
Összefőzzükni, amíg puha nem lesz.
Üvegekbe töltjük, késhegynyi tartósítót teszünk rájuk, majd száraz dunsztban hűlésig betakarva tartjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Eperöntet
Eperöntet

Az epret szétválogatjuk és a 3, 5 kg-nyi nagyobb szemekről leszedjük a zöld csumát és a hibás részeket kivágjuk. A kiválogatott kis szemeket feldolgozásig a hűtőbe félretesszük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
AKÁC SZÖRP
AKÁC SZÖRP

4-5 marék virágot két liter vízbe áztatom egy napra, 2 karikára vágott citrommal. Másnap 2 kg cukorral felfőzöm, üvegbe töltöm. Aztán vagy száraz dunsztba, vagy autómata 90 fokon 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
13. Vegeta /ételízesítő
13. Vegeta /ételízesítő

Az összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bodzavirág lekvár
Bodzavirág lekvár

Citromokat karikázzuk fel, a virágokkal rétegezzük egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet. Egy éjszakát pihen hűvös helyen. Másnap nyomkodjuk ... és szűrjük le. Pucolt almá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk