- borjúfelsál
- tej
- só
- 0,5 teáskanál kristálycukor
- tojás
-búzaliszt
- zsemlemorzsa
- étolaj
A tejben feloldjuk a sót és a cukrot. A húsokat egy éjszakára a sós-cukros tejbe áztatjuk.
A tejet leitatjuk egy papírral a húsokról. A szeleteket folpack alatt kb. 0,5 cm vastagra klopfoljuk.
A szeleteket megforgatjuk lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. Azon nyomban 190-200 C-os olajban aranybarnára sütjük.
Leitatjuk a felesleges olajat és citrommal tálaljuk.
A legjobb köret mellé a híres, szintén osztrák Erdäpfel azaz burgonyasaláta.
A báránycsülköket besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. Beletesszük egy nagyobb tepsibe, a fehérrépát, a sárgarépát, a zellert meg a vöröshagymát szeletekre vágva mellé helyezzük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát durvára, a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellert kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A megmosott bárányhúst leszárítjuk, majd az inak és a faggyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát, mentát finomra aprítjuk. A fokhagymagerezdeket a fokhagymanyomón átpréseljük. A fűszereket, tehát a köményt, a koriandert, a mentát, valamint a hagymát és a fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát kockákra vágjuk, kevés zsíron üvegesre sütjük. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymát megdinszteljük, és köménymagot is pirítunk rajta. Először a feldarabolt körmöt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes