menu

Családireceptkönyv.hu

Juhhúsos burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg burgonya,
50 dkg juhlapocka,
1 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
1 fej vörös­hagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
só,
ecet

Elkészítés:


Hártyáitól megtisztítjuk a húst, ecetes vízzel le­forrázzuk, és kockákra vágjuk.

Fedő alatt az olajon felén világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a paprikával. Beledobjuk a húst, és egy pár percig sütjük. (Nyáron tehe­tünk bele 1-1 darab paradicsomot meg zöld­paprikát is.) Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és megpuhítjuk.Közben megfőzzük, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk a burgonyát és olajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük az egy harmadát. Erre rakjuk a hús felét (leve nélkül), majd ismét burgonya és hús következik. Burgonyával fejezzük be a rétegezést.A hús le­vét simára keverjük a tejföllel, és a lerakott húsra öntve, a sütőben átsütjük, de nem pirít­juk meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Birkapörkölt
Birkapörkölt

A legtöbb pörkölttől eltérően, a birkapörkölthöz (paprikáshoz, juhászos változathoz) nem csontozzuk ki a húsokat (csak a nagyobb csontokat szedjük ki, de azok is belefőhetnek az ét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Örmény bárányragu aszalt gyümölcsökkel
Örmény bárányragu aszalt gyümölcsökkel

A húst vágjuk kockákra, forgassuk össze a fűszerkeverékkel, ízlés szerint sóval és borssal, majd letakarva pihentessük 25-30 percet. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BÁRÁNYSÜLT *
BÁRÁNYSÜLT *

Egy tálban összekeverünk olajat (olíva is jó), citromlevet, zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringit vagy szárított rozmaringot, sót. A húst megspékeltjük fokhagymával. a húsr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Báránycsülök, tavaszi babraguval
Báránycsülök, tavaszi babraguval

A báránynak sópácot készítünk: 2 liter vízben feloldunk 16 dkg sót. Pár decit kiveszünk belőle, felforraljuk és beleszórjuk a felaprított fűszereket: kakukkfű, rozmaring, babérlevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk