- 0,70 kg libamáj,
- 0,25 l főzőtejszín,
- 0,05 kg zselatin,
- só,
- majoránna,
- őrölt feketebors,
- 0,05 l tokaji bor,
- 0,02 l konyak,
- 0,20 kg lekvár,
A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával kibélelt, olajozott őzgerincformába öntjük. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon egy órán keresztül sütjük. Majd, amikor kihűlt, a hűtőben kidermesztjük. A formából és az alufóliából kivéve felszeleteljük, végül lekvárral és pirítóssal tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapírt kicsit olajozzunk meg, tegyük félre. A spenótot mossuk meg, szedjük le a szárát, és tegyük egy tálba, utána keverjük hozzá a zs...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: Könnyű5 dk. petrezselymes zsíron 25 dk. rizst pirítunk, feleresztjük 4dl sós vízzel, hozzáadjuk a 10dk. szeletelt tisztított gombát és puhára pároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Olajat forróstunk egymélyebb seprenyúben és abban kisütjük a ropogóst.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű