1/2 kg főtt burgonya
kb. 20 dkg liszt
só
5 g sütőpor
A burgonyát sós vízben készre főzzük, majd összetörjük, sózzuk.
A kihűlt burgonyát sütőporral, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összekeverjük. A tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd bő olajban pár perc alatt kisütjük.
1. A paprikákat megmossuk, a száránál levágjuk a végét és kimagozzuk. Figyeljünk arra, hogy a paprika egyben maradjon, másképp kifolyik belőle a töltelék. * 2. A cheddart lereszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát pucold meg, és aprítóban dolgozd pépesre. Forró, száraz serpenyőben kezd pirítani. Sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel, majd pirítsd tovább addig, amíg a gomba leve teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg makarónit megfőztem, hűtöttem, majd olívával meglocsoltam. 1 paradicsomot, 1 paprikát, 2 szál újhagymát, 10 dkg sonkát, 10 dkg fetát apróra vágtam, hozzákevertem a tésztához...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dk vajjal 15 dk lisztből 1 tojás sárgájával annyi tejfellel, hgoy pogácsa keménységű tésztát kapjunk, tésztát készítünk. Apró kolbászokat v. virslit vízben megfőzünk és kihűtjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű