- 50 dkg máj, (kacsa-, csirke-, vagy sertésmáj),
- 5 dkg vöröshagyma,
- 2 főtt tojás,
- 1 tk. pirospaprika,
- ½ mk őrölt bors,
- 1 mk majoranna,
- 1/2 tk. cukor,
- 2 szem szegfűszeg őrölve,
- 6-7 dkg zsír,
- só,
A hagymát a zsíron megpárolom, borsot, paprikát, majorannát adok hozzá, majd, az erektől megtisztított májat. Amikor majdnem kész az összezúzott tojást és a cukrot, valamint a mozsárban megtört szegfűszeget is hozzáadom. A sóval a legvégén ízesítem, mert így nem keményedik meg a máj.
Amikor kissé lehűlt, a késes robotban krémesre keverem. Ha száraznak tűnik vajat vagy kacsa- libazsírt is lehet hozzákeverni. Folpackkal kibélelt formába teszem. Kevés ideig a hűtőben dermesztem, utána egy kevés olvasztott zsírt öntök rá. Szintén hűtő, amíg a zsír meg nem dermed. Ezután már a folpack segítségével könnyen kiemelhető a formából.
1. lépés: A tojásokat keményre főzzük. Hagyja kihűlni őket. 2. lépés: A tojás tetejét éles késsel vágjuk keresztbe, kissé lefelé haladva az oldalakon. Vegyük ki a sárgáját. 3. lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont süssük meg, amikor kicsit kihűlt, vágjuk durvára. Keverjük össze a reszelt sajttal, mustárral, majonézzel meg a karikára vágott hagymával. Kenjük meg vastagon a kenyerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat és a hagymát felszeleteljük. Kis olajon megpuhítjuk a hagyma felét, majd hozzáadjuk a májat és a fűszereket, kevergetve készre sütjük. Az aprítóba tesszük a hagyma másik fe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk egy kevés olajon. A lencsét leszűrjük, és egy aprítóba rakjuk a hagymával együtt, majd alaposan lezúzz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű