- 0,25 túró
- 0,25 rétesliszt
- 0,05 búzadara
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 cs. sütőpor
- só
- vaníliacukor
Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlőkendőre tegyük, hogy a fölösleges olajt felszívja.
Tálalásnál szórjuk meg vaníliás porcukorral, és ne felejtsünk el hozzáadni, bármilyen lekvárt.
A tojásokat ketté választjuk. a sárgáját a vajjal,cukorral habosra verjük. A fehérjét is habbá verjük,ne legyen túl kemény,mert nem tudja felvenni a lisztet rendesen. A tojáskrémbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A cukrot, lisztet, sütőport, 1/2 citrom reszelt héját összekeverem, majd egy jól kivajazott/lisztezett tepsi aljára szórom a felét. 2. A tepsis felébe belemorzsoljuk a 3 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótához a tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét elkezdjük habbá verni ha félig felvertük hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,a robotgépet lejjebb veszem és egyesével hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. - Krém a barna roládhoz: 4 dl tej 1 tejszínízű pudingpor 1-2 evőkanál étkezési keményítő 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor Szokásos módon megfőzzük, amikor kihűlt bele keverü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz