:680g liszt BL 55,25g élesztő,15g só,20g cukor,20g margarin,2 evő kanál 10%tejföl,450 ml langyos tej
Az egészet dagasztó gépbe,vagy kenyérsütő üstjébe pakolom.Sima tésztát dagasztok.Kelesztő tálban 45 percig kelsztem vissza szakitom,20 percig még kelesztem.14 db gombócot formálok,és mint a kiflit elkészitem.Kelesztem a tepsin 25-30 percig vizzel le spriccelem,szezámaggal megszórom,190-200 fokon készre sütöm.
Az élesztőt 1 dl lanygyos vízben feloldom. A kovászhoz adjuk az összes alapanyagot a vaj kivételével. Összegyúrjuk, dagasszuk.(én géppel készítettem) Ha egynemű a tészta, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson. 2. A túrót összetörjük a cukrok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverd el csomómentesre,3 percet mikrózd és kész is.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom a tésztát. Lágy, de formázható tészta legyen. Legalább 2 órát pihentetem a hűtőben, fóliával letakarva. 1-1,5 cm vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok. Ismét...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű