- 2 ek zsír
-1 egész sertés máj
- 2 db vöröshagyma
-só
Zsírt megolvasztom. kockára vágott hagymát kicsit megpirítom a zsíron. Májat csíkokra felszelem. Hozzá adom a hagymához. Közepes lángon addig főzöm míg puha nem lesz. Majd megsózom a végén. Mi kenyeret szoktunk hozzá enni, de akár sültkrumplival vagy bármilyen körettel isteni finom. :)
A húst megmossuk és lehártyázzuk, majd leitatjuk a vizet róla, ezután az összekevert fűszerekbe hempergetjük. Egy sütőedénybe fektetjük, aláöntjük a bort és kb. 45 percig fóliáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát csíkokra metéljük, és az olajban kisütjük. 2. A fölaprított hagymát meg a ceruzányi csíkokra metélt húst hozzáadjuk. 3. Kevergetve néhány percig tovább pirít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésszeleteket mindkét oldalukon sózzuk. Lisztben megforgatjuk és a zsírban mindkét oldalát megsütjük. Fazékba vagy tűzálló edénybe tesszük, rászórjuk a félfőre vágott hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszevágjuk apró kockákra a sajtokat (vagy ha egészben vettük, akkor káposzta reszelőn lereszeljük), a csemege uborkát, a petrezselyem zöldet, villával összetörjük a főtt tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű