A hozzávalók és mennyiségek ízlés szerint:
-1 egész kecskecomb (csontostól)
-fokhagyma
-só
-őrölt bors
-őrölt kömény
-házi vegeta
-házi tejföl kb. 1 liter
-krumpli
-sárgarépa
Összekeverem a fűszereket és megforgatom benne a fokhagyma gerezdeket. .Egy vékony pengéjű késsel beleszúrok a húsba és több helyen megtűzdelem a fokhagymával. A comb külsejét is fűszerezem és éjszakára fridzsiderbe teszem.
Másnap a megtisztított , felkarikázott krumplit és sárgarépát a megmaradt fokhagymával összekeverem és egy fedeles mély sütőedénybe rakom. Erre fektetem a kecskecombot, majd leöntöm a befűszerezett tejföllel.
Lefedem és sütöm. Sütés utolsó harmadában fedő nélkül , míg a tejföl is ( majdnem) kisül.
Lehet a lisztből kicsit kelleni fog még bele, egy puha tésztát kell kapjunk, mikor kinyújtodtad, másfél centire kell nyújtani vagy ahogy szeretnéd 🙂 pohárral is ki lehet szaggatni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a fűszereket és megforgatom benne a fokhagyma gerezdeket. .Egy vékony pengéjű késsel beleszúrok a húsba és több helyen megtűzdelem a fokhagymával. A comb külsejét is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát kockára vágjuk,és sós vízben megfőzzük. Melegen összetörjük . Megvárjuk amíg kihűlt. Ekkor hozzákeverjük a tojást, lisztet. Sózzuk még ha kell. Összegyúrjuk. Kissé r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vastagabb szeletre vágni bepácolni hűtőbe tenni 200 fokon letakarva 90 percig sütni
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű