- 2 kg toka szalonna
- 3 kg tüdő
- 3 kg máj
- 3 kg apróhús
- 7 kg fej
- 2,5 kg rizs
- 20 dkg só
- 7 dkg őrölt fekete bors
- 9 evőkanál majoránna
- 1 kg hagyma
- 5 teáskanál őrölt pirospaprika
A hús alapanyagokat leabálom, majd ledarálom. A darált anyag kb 14 kg
A rizst előfőzöm, majd összekeverem a darált anyagokkal, és a fűszerekkel.
A jól átgyúrt masszát sertésbélbe töltöm, majd forró vízbe teszem, és leabálom.
A kihűlt hurkákat lefagyasztom.
A hurkát, a bacont és a burgonyát nem túl apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megaprítjuk. Egy serpenyőn egy evőkanál meleg vajon pirítsuk a hurkát, a bacont és a hagy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Vettem 70 dkg disznóhúst, 20 dkg szalonnát és 50 dkg marha hátszínt, valamint még 3 méterhosszú és 4 centi átmérőjű műbelet. 2. A húsdarálóval ledaráltam, az egészet egy nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni, fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is. 2. Kb 24 óráig érni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlapanyagokat alaposan össze kell gyúrni, majd vékony kolbászbélbe tölteni.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű