menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt

10 dkg porcukor

15 dkg zsír

1 merőkanál tej (másfél deci)

2 dkg élesztő

2 tojássárgája

2 késhegynyi szódabikarbóna

Töltelék:
30 dkg darált dió

30 dkg porcukor

1 citrom lereszelt héja

baracklekvár

Máz:

3 kanál kakaó

3 kanál porcukor

3 kanál forró víz

4 csepp olaj

Elkészítés:


A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor gumis lesz a tésztánk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatott élesztőt és a csipet szódabikarbónát. A tésztát jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Lisztezett nyújtódeszkán 3 vékony lapot nyújtunk belőlük. Az első lapot beletesszük az előzőleg kizsírozott, kilisztezett tepsibe. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a citrom lereszelt héjával. A tésztát először vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a cukros dió felével. Ugyanígy töltjük meg a következő lapot is, végül a harmadik lapot a tetejére tesszük. Villával több helyen is megszurkáljuk a tésztánkat, majd letakarva 1 órát pihentetjük sütés előtt. Lassú tűzön sütjük, 175 fokon körülbelül 40-45 percig. Amikor kivettük a sütőből, megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak akkor vonjuk be a csokimázzal.

A 3 evőkanál kakaót a forró vízzel és a porcukorral alaposan kikeverjük. Csöppentünk bele 4 csepp olajat, ettől lesz szép fényes a máz, és egyenletesen a tészta tetejére simítjuk.

Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás muffin
Vaníliás muffin

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tojást, addig keverjük, míg homogén nem lesz. Ezután a hozzáadjuk a tejet, a vanília aromát, a lisztet, és jól elkeverjük. Osszu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos mákos süti
Citromos mákos süti

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, a tejet és velük is eldolgozzuk. Belerakjuk a szárazanyagokat és egyneművé keverjük a tésztát. Vajjal kiken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
Citromos szelet
Citromos szelet

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. , sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az én amerikai palacsintám mogyoróvajjal, juharsziru
Az én amerikai palacsintám mogyoróvajjal, juharsziru

Mogyoróvajas vaj A kézmeleg vajhoz hozzáadjuk a mogyoróvajat és a csipet sót. Habverővel – amennyire csak lehet – habosra verjük, majd kis méretű, lapos, sütőpapírral bélelt edé...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk