1 kg csirkemell filé
1 teáskanál só
1 nagy vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
2 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
1-2 zöldpaprika, kicsumázva és karikákra vágva
1 paradicsom felszeletelve
2 dl főző tejszín
A csirkemellet megtisztítjuk megsózzuk. A husit felkockázzuk A vöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, és összekeverjük.
A csirkedarabokat rátesszük, összeforgatjuk, és egy kevés vizet aláöntünk. A tűzre visszarakjuk, és lefedve pároljuk, közben a vizet apránként pótoljuk.
A paprikát és a paradicsomot beledobjuk, ha szükséges utána sózzuk. Amikor a hús megpuhult, akkor a tejszínt belecsorgatjuk, és összeforraljuk .
Nokedlivel tálaljuk.
A bacont megpirítom,majd tányérra szedem és félre rakom. A burgonyát vékony szeletekre vágom és kibélelem vele a serpenyő alját. Ha nem mardt vissza zsiradék a bacon sütése után, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst, a bulgurt, az apróra vagdosott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk. A vajat felmelegítjük, a lisztet belekeverjük és enyhén megpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát feldaraboljuk, majd forró olajon félig megdinszteljük. Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd vízzel felengedve puhára...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű