300 g áfonyadzsem
2 dl testes vörösbor
1 ek.étkezési keményitő
1-2 csipet chilipor
Az áfonyadzsemet felforrósíitjuk a vörösbor felével, hozzá-
adjuk a maradék vörösborban elkevert étkezési keményí-
tőt, a chilit, és 1 percig forraljuk.
A szilvákat kimagozzuk, és elnegyedeljük. Az almát gerezdekre vágjuk. A hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szilvát és az almát, sózzuk, majd felöntjük vízzel. 30 perc alatt fő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk a meggyet és az áfonyát. Amikor már levet eresztettek – ha szükséges, adjanak hozzá egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedret kiválogatjuk, óvatosan megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. A szedret összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a citromlével. A masszát magas üvegedénybe töltjük, lefed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű