Hozzávalók 10 kg-hoz:
23 dkg só
28 dkg paprika
2,5 max 3 dkg őrölt kömény
1 evőkanál porcukor
3 - 4 fej fokhagyma (a négy fejtől már nagyon fokhagymás lesz)
A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni,
fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is.
kb 24 óráig érni hagyni, maj darálni.
A leválasztott és esetleg még hozzá adandó zsíradékot, a darálás közben adjuk hozzá.
A zsír ne legyen kevesebb mint 25% de ne legyen több mint 30%
Alapos keverés után tölthető.
Ha olyan szalonnát vásároltunk, aminek van bőre, azt vágjuk le róla. A szalonnát vágjuk kb. 2 centis kockákra, tegyük egy zománcozott edénybe, és kilónként fél deciliter vizet önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászokat egy sütőtálba tesszük, 2 vöröshagymát nagyobb szeletekre vágjuk,ezzel beborítjuk a kolbászt, megszórjuk a zsályával, ráöntjük a bort, és alufóliával lefedve, kb 1 órá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesÖssze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát 2x2 centis kockákra vágom és 2-3 percre lobogó forró vízbe teszem. 2. Onnét kivéve szűrőkanállal leszűröm és hagyom kihűlni. 3. A húst aprólyukú tárcsán leda...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz