menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbász recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 10 kg-hoz:
23 dkg só
28 dkg paprika
2,5 max 3 dkg őrölt kömény
1 evőkanál porcukor
3 - 4 fej fokhagyma (a négy fejtől már nagyon fokhagymás lesz)

Elkészítés:


A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni,
fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is.
kb 24 óráig érni hagyni, maj darálni.
A leválasztott és esetleg még hozzá adandó zsíradékot, a darálás közben adjuk hozzá.
A zsír ne legyen kevesebb mint 25% de ne legyen több mint 30%
Alapos keverés után tölthető.

Kolbász recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Házi zsír és töpörtyű
Házi zsír és töpörtyű

Ha olyan szalonnát vásároltunk, aminek van bőre, azt vágjuk le róla. A szalonnát vágjuk kb. 2 centis kockákra, tegyük egy zománcozott edénybe, és kilónként fél deciliter vizet önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával
Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával

A kolbászokat egy sütőtálba tesszük, 2 vöröshagymát nagyobb szeletekre vágjuk,ezzel beborítjuk a kolbászt, megszórjuk a zsályával, ráöntjük a bort, és alufóliával lefedve, kb 1 órá...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Füstölés páclé
Füstölés páclé

Össze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Somogyi felvágott
Somogyi felvágott

1. A szalonnát 2x2 centis kockákra vágom és 2-3 percre lobogó forró vízbe teszem. 2. Onnét kivéve szűrőkanállal leszűröm és hagyom kihűlni. 3. A húst aprólyukú tárcsán leda...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk