Csabai paprikás szalámi
10 kg sertéshús (tarja, lapocka)
21-25 dkg finom só ízlés szerint
10 dkg édes-nemes paprika
5 dkg erős paprika
4 dkg őrölt bors
10 g őrölt kömény
5 g egész kömény
5 dkg lemixelt fokhagyma
15 g salétrom só
10 g porcukor
1. A húst közepes lyukú tárcsán ledarálom. 2. A fokhagymát egy nappal előtte 2 dl vízbe beáztatom. 3. A kolbásztöltésnél a leszűrt levet hozzákeverjük a húsmasszához, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A kockákra feldarabolt húsféléket hideg vízben feltesszük főni, köztük a májat is. 2. 20 percnyi forralás után a májat kiemeljük, de a többi zsiradék- és húsfélét még tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát a vízben áztazva keverük az anyaghoz két háromször alaposan össze dagasztjuk töltés előtt
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű