20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
csipet só
40 dkg liszt
5 dkg keményítő
1 csomag sütőpor
2 dl tej
10 dkg darabokra tört étcsoki
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd apránként add a vajat a keverékhez. Tejjel hígítsd, és óvatosan keverd bele a csokidarabokat. Akkor megfelelő a tészta állaga, ha tejfölsűrűségű. A kuglófformát bőségesen vajazd ki, töltsd bele a tésztát, és told 170 fokos sütőbe. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet 150 fokra. 50 perc alatt megsül, de 40 perc után nézd meg tűpróbával, hogy már jó-e.
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk. 30 percre hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először elkészítjük a tölteléket: a kávét, cukrot, lisztet és kakaót elkeverjük és a tejet hozzáadva kis lángon sűrűre főzzük. 2. Melegen 1 kocka margarint vagy 2 vajat keve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűElkészítés: A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű